8 april 2015

American pancakes

Stekhällen har kommit till användning igen. Vi testa lite (för oss) nya grejer nämligen att göra amerikanska pannkakor. Vi elda i en järngryta för att undvika att sätta eld på naturen i det torra vädret. Stekhällen gick att lägga stadigt direkt på gallret så benen behövdes inte skruvas på.


I receptet stod det att det skulle stekas i smör, riktigt smör alltså för att få den gyllengula färgen. Smör smakar ju också betydligt bättre än någon sorts margarin.

Smeten gjorde jag hemma och hällde över den i en tom ketchupflaska med hjälp av en tratt. Funkade perfekt att lägga på smet på stekhällen, inget spill eller kladd.

Det är svårt att reglera värmen på stekhällen, stundtals var det väl varmt. Men någon vidbränning blev det ändå inte utan hur enkelt som helst att vända på pannkakorna.

Maten smakar bättre ute eller? Hur som helst så var det succé bland barnen som åt upp alltihop! Men så var det hemmagjord jordgubbssylt till.
Rekommenderas att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar