14 september 2014

Bärplockare från Hooked On Nature modifierad

Efter att ha lånat bärplockare så bestämde jag mig för att köpa en egen. Kollade på nätet på vad det fanns för alternativ. Ett av dem stack ut, bärplockaren från Hooked On Nature. Ett par tester hittade jag också och det var lika resultat i dem, Hooked On Nature var bäst! Enkelt köp, bara beställa en.
Hooked On Nature
Glad i hågen gav jag mig ut i skogen och började plocka lingon med den nya plockaren. Och det var enkelt att plocka med den, lätt och smidig.
Efter nån minut så kunde jag konstatera att dom flesta bären jag plockat fanns inte i bärplockarens påse utan låg på marken. Problemet var enkelt att se, när man drog med plockaren i lingonriset och bären tvingades lossna så sprätte dom flesta iväg och ett fåtal rullade ner i påsen. Prövade med att hålla den andra handen över, blev lite bättre. Prövade också med att plocka försiktigt, blev också lite bättre. Men helt plötsligt var det inte smidigt längre med tvåhandsgrepp och inte blev det så många fler bär i påsen när man var försiktig, det går långsamt.

Började tänka ut vad som behövdes, efter en del experimenterande blev det ett slags lock över själva plockaren som helt enkelt hindrar bären från att hoppa iväg och istället hamnar där dom ska, i påsen.

Hooked On Nature modifierad
Ett lock från en burk med Rydbergs potatissallad skar jag till på längden så den blev lika bred som själva plockaren, bredden blev utan justering. Ett hål på mitten för att släppa genom handtaget skars ut och etiketten diskades bort så plasten blev genomskinlig. Ett par korta skruvar så satt den fast i plockaren.
Efter det ut och plocka igen, resultatet var häpnadsväckande, bären hamnade i påsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar