Här är ett recept som lämpar sig perfekt till stekhällen (muurikka) när man är ute i naturen. Hjortskavsröran äts i ett bröd så tallrik och bestick behövs inte.
Ingredienser:
1 gul lök
500g hjortskav
2 dl crème fraiche
2 msk lingonsylt
¼ salladshuvud
½ gurka 2 tomater.
Olja, timjan, svartpeppar och salt.
Äts i Tortillabröd eller pitabröd.
Börja med att få igång en liten brasa.
Skala och hacka den gula löken i små bitar.
Skär salladen, gurka och tomat och blanda till en sallad.
Fräs löken i olja tills den är mjuk, lägg sedan på hjortskaven.
Dela hjortskaven grovt med stekspaden medan den steks. Stek ihop löken och köttet tills det har fin färg.
Släng på en crème fraiche på pannan och sedan timjan. Rör ihop och låt blandningen bli varm.
Häll i lingonsylt, rör om och smaka av med peppar och salt.
Lägg i av salladen i ett bröd med hjortskavsblandningen, knyt ihop brödet så är det färdigt att äta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar