15 april 2015

En liten vårvandring

Dags att ta våren på allvar och ge sig ut på lite vandring. Gjorde en enkel tur runt en sjö. Tänkte bara ta det lugnt och lyssna på fågelsång. Någon fågelsång hördes inte för det blåste så trädtopparna låg horisontalt.

Vandring skog
Skrev ut en karta från nätet på ett A4 papper sen var det bara knata iväg. Inga detaljplaner utan köra på improvisation, det funkar bra när man är själv.

Det blev en hel del ospårat. Naturen är mycket varierande när man går runt en sjö. Här hamnade jag i en plantering.

BlåsipporBlåsippor

Kom sedan till gammal ängsmark där det var gott om blåsippor.

Jag hade sett på kartan att det låg en liten sjö med ett vattendrag som gick ned till den sjön jag var vid. Det var betydligt större än jag tänkt mig så där jag skulle passera var det flera meter brett.

Gick upp till den lilla sjön och vid dess utlopp var det betydligt smalare. Dock inte så smalt som det först såg ut eftersom det var gungfly i kanten. Jag behövde ha en fast kant att trycka ifrån när jag skulle hoppa över. Efter ha gjort en research bestämde jag mig var. Kastade först över ryggsäcken, tog sedan ett skutt och kom över.

Bort från sankmarken gick jag sedan på ett berg så jag kunde se ner över sjön..

Tält MSR skog
Övernattning på en halvö. Vinden mojnade lite vid solnedgången. Tog fart på morgonen igen. Men det gick bra att sova. Ett par tre plus grader på natten gissar jag.

Den här bron var inte att leka med, verkligen ett hemmabygge. Jag kom över både fram och tillbaka utan att varken förstöra bron eller mig själv

En intressant observation på en mystiskt björk. Man undrar ju vad den varit med om.

Sawyer vattenrenare
Vattenrenaren från Sawyer har jag testat tidigare (Läs mer), den här gången var det mer än ett test. Jag hade inte med mig något vatten utan drack bara sjövatten. Inga problem.

Stekpanna Biltema
Stekte pannkakor på min nya stekpanna från Biltema, funkade bra. Dom blev riktigt goda, men det berodde nog inte på stekpannan utan på att hungern är den bästa smaksättaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar