5 maj 2015

Tält Primus Bifrost

Efter att hållit span på tält i ett par månader så hittade jag efter ett tips, rätt tält till rätt pris så det blev köp. Har kollat efter Primus Bifrost H6.
I sommar så är planen att familjen ska ut med det några gånger.

Nu är det uppsatt i trädgården för lite test. Det är stort och kräver en del yta, men hoppas inte just det ska vara något problem med att hitta plats när man ska vildcampa.

Primus Bifrost H6
En likadan öppning finns på motsvarande sida. Man kan använda stänger som på bilden för hålla uppe duken eller så kan man rulla upp dörren och fästa den.

Primus Bifrost H6
Två innertält med plats för 3 vuxna i varje och absid mitt i mellan.  I halva dörren till innertälten är det myggnät som även går att stänga. Tre fickor i innertältet för småprylar.

Primus Bifrost H6
Har fixar lite detaljer för att göra det lite smidigare med camping.
Min erfarenhet av småbarn är att ibland måste man upp mitt i natten så då kan det vara bra med en taklampa. Även en liten klädhängare och en torklina har jag fixat.

Tältspiken som följde med tältet är den runda pinnen till höger. Jag har svårt att förstå hur den ska kunna hålla detta stora tält på plats i öppna landskap med friska vindar. Jag köpte nya till stormlinorna innan jag ens prövat originalen.

Primus Bifrost H6

Bra ventilation

Ser ut att vara god ventilation mot kondens, tältduken går inte ända ner till marken. Det finns fyra ventiler upptill, två över varje innertält. Stängerna är i aluminium. Det är totalt sex stycken ett par jättelånga och ett par långa och ett par mycket korta. Hade innan uppsättning läst på ett forum att denna modell H6 är svårt att sätta upp ensam. Ja det var det, men det gick. Hade behövts en person till om det hade varit blåst. Men använder man ett 6 personers tält så är man ju fler till att hjälpas åt. Så här långt kan jag konstatera att det är ett rejält tält på alla sätt.
Är rejält sugen på sommaren nu.

Läs recension om Primus Bifrost 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar