10 augusti 2015

Ett fantastiskt bra bärår!

Det är ett riktigt bärår i år. Kan inte minnas när det var något liknande senast.

Var nyligen ute en liten tur bara några hundra meter från där jag bor, och vad hittade vi? Blåbär naturligtvis, det finns i massor. Men även smultron i stor mängd jämfört vad som annars växer här på en sommar. När barnen tröttnat på att äta dem plockade jag deras muggar fulla i brist på något att ta dem i.

 Hallon hittade vi också, finns mycket. Bra plockhöjd på dem.

Lingonen var inte riktigt mogna mer än dom som växer i solsken.  Om ett par veckor så är nog de flesta mogna. Det finns också rikligt med dem.

Vad som förvånar mig är att inte fler är ute och plockar, särskilt som det många gånger är så lättillgängligt. Bilderna ovan tog jag nu när vi var ute och det är utmed ett motionsspår där jag utan problem kunde framföra en dubbelvagn (barnvagn).

Nä, det är dags att mobilisera känner jag, det här klarar jag aldrig själv. Fler måste ut och plocka! Finns massor med obesprutade bär helt gratis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar