11 december 2015

Ny kamera, Olympus Stylus 1s

Haft planer att uppdatera kameran under 2-3 års tid. Att det inte blivit förrän nu beror på att först forskade jag i vilken kamera jag skulle ha. Sen när jag kom fram till vad, så var det långt över vad som var rimlig prisnivå för min plånbok. Nu efter tids funderande har jag valt något helt annat som kanske får någon att tänka att jag bytt ner mig. Min förra var Sony a300, en systemkamera. Den nya är en Olympus Stylus 1s som är en kompaktkamera. Sonyn är ett antal år nu och tekniken går fort framåt. Den här är betydligt ljuskänsligare än min gamla Sonykamera som krävde solljus (molnfritt) om bilderna skulle bli skarpa och detaljrika.
Olympus Stylus 1s
En särskild finess på den här som tilltalar mig är att det går att sätta på olika linser utöver den som är och man kan då få tele eller vidvinkel. En annan grej är att man kan synka den med sin smartfone och använda den som fjärrkontroll. Perfekt när man själv ska vara med på bilden, dessutom så ser man på smartphonens skärm vad som kommer i bild.

Olympus Stylus 1s

Inte så jättemånga knappar men ändå känns allt så främmande när man använt en annan kamera som ser helt annorlunda ut i knappars placering och funktion.

Det har mest varit gråväder hittills men här är några bilder som jag tagit med Olympus stylus 1s.


Tanken är förstås bättre bilder med ny kamera, och det även till den här sidan. Har under hösten ändrat lite i layouten som kanske den observante lagt märke till. Bland annat så har jag gjort större text och annat teckensnitt i en strävan att göra det hela mer lättläst och överblickbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar