16 september 2016

Släng skiten i Norge?

När jag växte upp så minns jag "Håll Sverige rent" kampanjen. Jag minns den nog mest för det fanns ett stående skämt om det som vi i den åldern tyckte var roligt. Det var "Håll Sverige rent, släng skiten i Norge". När jag nu tänker tillbaka på det så fattar jag inte att jag haft så dålig humor.

När jag är ute i skog och mark så är det inte mycket skräp. Men kommer jag nära eller i närheten av en väg, stor eller liten spelar ingen roll så nog ligger det skräp där. Man slänger helt enkelt skiten där man står, och då i Sverige!

Har man orkat bära med sig förpackningarna ut så orkar man bära med sig dem hem. För det mesta skräpet är just förpackningar. Det verkar dessutom som att de som går kortast sträcka slänger mest eftersom det mesta ligger omkring vägarna.

Dags att ta tag i det här innan det ser ut som på bilden. Den är tagen i ett mellanklass kvarter i Indien. Det beror till viss del av undermålig sophantering men i huvudsak på att man inte bryr sig om konsekvenserna och hur det ser ut.

Bryr du dig?

På "Håll Sverige rent" hemsida kan du läsa mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar