20 januari 2017

Biltemas fristående gasolbrännare

För familjens äventyr skall Biltemas fristående gasolkök testas till sommaren. Ett fristående kök har flera fördelar än ett toppmonterat, förutom det att de är tyngre. Ett fristående kök står stabilt även med större kastruller och det är lättare att få till ett fungerande vindskydd eftersom de är mycket lägre än ett toppmonterade kök.

Biltemas gasolkök fristående 37-651
Detta köket är lik Fire-Maples kök modell FMS-105, de har samma effekt på 2,6 kw men Biltemas väger 246 gram mot Fire-Maples 237 gram enligt specifikationerna.
Robust konstruktion

Konstruktionen känns verkligen robust och tålig, näst intill klumpig. Bra så länge man inte ska bära med den på långvandringar. Med Piezo-tändaren monterad på sidan så tänder man gasen enkelt med en knapptryckning. Ingen förvärmning av gasen så den lämpar sig bäst på sommaren.

Köket kopplas till gasolbehållare med Lindal gänga, den som vi räknar som standard här. Den passar till förutom Biltemas egna gasbehållare till Primus, Optimus, MSR, Coleman och många fler.

Biltemas gasolbrännare med pizotändare på testEtt test av gasolbrännaren

Vid test så fungerar pizotändaren även om man fick trycka några gnistor innan den tände. Gasflödet gick att finjustera riktigt bra från minimal till högsta låga. Vid vind är naturligtvis ett vindskydd nödvändigt för att behålla effekten under kastrullen. Finns på Biltema men kan köpas också på nätbutik .

Brännaren i hopfälld i en 1 liters kastrull.

Läs mer om friluftsprodukter från Biltema här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar