24 juli 2017

En liten fisketur på fjället

Fick tid till att göra en kortare tur på fjället. Prognosen var regn och mer regn, men suget var för starkt för att inte gå ut.

Packade det som behövdes för en övernattning i tält och gav mig ut. Fiskespöet var naturligtvis också med.

Gick uppåt mot en liten sjö på kalfjället som jag tänkte fiska i och ha som övernattningsställe.

 Kom upp till den lilla sjön innan kvällen och började fiska, efter några få kast så fick jag en öring. Hade önskat något större men eftersom det var den första fisken så sparade jag den. Fortsatte att fiska senare på kvällen och även på morgonen men inte att det högg mer. Efter en regnig natt var det uppehåll på morgonen men fortfarande låga moln.

Såg ett och annat omoget hjortron, men hade inte tid att stanna och vänta på dem.

På förmiddagen gick jag vidare neråt till en annan lite större sjö för att pröva fiskelyckan där. Sjön var långsmal och jag började fiska i ena änden och gick sedan mot andra änden medan jag fiskade av hela kanten. Men det var helt kass, hade en öring en gång som var och nafsade efter draget ända fram till kanten där jag stod men flydde när den fick syn på mig.

Vid hemkomsten blev det tillagning av öringen. Glad att jag sparade den!
Använde detta enkla och fantastiskt goda recept:
  • Salta den urtagna fisken väl
  • Lägg fisken i en ugnsfast form
  • Häll i grädde
  • Lägg i smör (ej margarin)
  • Sätt in i ugnen på 200 grader
  • När köttet släpper lätt från ben och skinn är fisken färdig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar