1 juli 2017

Med barn till Preikestolen

Att ta sig till Preikestolen med två mindre barn, en nästan fyra år och en fem år är det närmaste projektet.

Har fått ett erbjudande via kontakter att få bo i ett hus i närheten där leden till Preikestolen börjar. När man ändå är där så vill vi göra ett försök att ta sig upp dit med barnen också. Går det inte så är det inget med det, vi har varit ute i fin natur.

Hur långt det är att gå hittar jag lite olika uppgifter om men den vanligaste säger att det är 3,8 kilometer. En skitsak att ta sig dit om det inte vore för att det är en stigning på 350 meter. Det är med andra ord en del uppförsbacke! Dessutom är det ingen asfaltsväg utan naturligtvis terräng att gå i.

Men hur ska "barna" orka? Barn har mycket energi, tar man det i etapper med många pausar med mat och godsaker finns det möjlighet att nå Preikestolen med dem.
Det som gör mina barn allra mest trötta är när de saknar motivation och det oavsett vad de ska göra. De kan beklaga sig över hur trötta de är och orkar inget, men efter en stund kan de vara på studsmattan och hoppa som kaniner hur länge som helst. Skillnaden var att det var roligt att hoppa och då fanns orken.
Det handlar om motivation, inget är så tröttande för barn som avsaknad av motivation. Att ta med hjälpmedel, godsaker är ju ett väl beprövat knep.

Några andra idéer?

Uppdatering: Läs om vi lyckades ta oss till Preikestolen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar