6 juli 2018

Tips på naturcamping

Har en tid tänkt på att testa så kallad naturcamping för att på en vanlig campingplats är det ofta trångt och massor av folk med alldeles för mycket bekvämligheter.

Sveriges varmaste plats

Nu hittade jag ett ställe med naturcamping på ett av Sveriges absolutaste varmaste platser, Målilla. Här är ett perfekt ställe i min smak vid Hesjön, riktigt fin tältplats med utsikt över sjön, inga faciliteter förutom TC (torrdass) vilket kvalificerar ut de flesta normalcampare. Alltså gott om "space", vi var de enda på tältplatsen det dygnet.

60 kr/dygnet kostar det för tält och det swishar man enkelt in till samhällsföreningen. Att tänka på är att dricksvatten finns inte att tillgå utan måste tas med.

Vi gjorde det bekvämt för oss med kök, bord och stolar. 

Vad finns att göra förutom att bada? 

Fina stigar runt sjön med natur av berg och klippblock i fin tallskog. Finns även ett hundbad för den lurvige. En beachvolleybollplan finns för den bollsugne.

 Smyga runt stora klippblock utmed vattnet.

Här kan du hitta ditt egna ställen att njuta på.

Bygga koja i skogen, bra möjligheter!

Njuta av solnedgången, det blev en fantastisk fin kväll.

Eldningsförbud!

Att det råder eldningsförbud i större delen av landet verkar inte ha nått fram till alla. På andra sidan viken finns ett vindskydd och där kunde man se att någon gjort upp en brasa.

Så hur var det sammanfattningsvis?

Fint badland med mycket brygga och hopptorn, rogivande natur och massor av spontan grejer för barnen att hitta på. De hade definitivt inte haft roligare om vi varit i Spanien eller liknande.

2 kommentarer:

  1. Vilket superbra tips! Har du fler naturcampingar du kan tipsa om?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just nu har jag inga mer tips på naturcamping. Den campingformen är ju inte så vanlig men nu när det ska vara "social distansering" så är den ju mycket passande.

      Radera