26 juli 2018

Vi upptäcker Liseleje - Danmark

Genom tips hamnade vi i Liseleje i Danmark. Vi tog färjan över till Helsingör så vi fick en båttur också. Cirka en timme med bil efter färjan så var vi i Liseleje.

Här var det varmt och torrt också. Havsvattnet var tempererat och även om det var blåsigt i bland så var det ljumna vindar.

Vi tältade på en liten campingplats som vi trivdes bra på. Här fanns små häckar runt platserna vilket var mysigt med ett eget bås.

Vad finns att göra i Liseleje?

Bada är en stor grej, hur långa stränder som helst, vi testade olika ställen varje dag att bada på. Ibland nära och ibland drog vi iväg långt från kommersen.
Vi hade med cyklar också, vilket är perfekt i Danmark. Små vägar, cykelbanor och gott om stigar att susa fram på.

När vi badade i havet var det några som hade små surfbrädor, Bodyboards som man åker på vågorna med. Barnen ville så gärna ha sån bräda så vi började leta efter var man kunde köpa dem. 

Sökandet efter Bodyboards

Först letade vi vid strandens lilla turistbutik, sen in till samhällena. Men ingen visste någonting om var man kunde köpa dem. Till slut var det en man på gatan som sa att det finns ett surfingcenter inte långt därifrån vi var, kanske kan de ha där gissade han. Jag hade gett upp, men eftersom det var nära så drog vi dit, och dom hade Bodyboards där till försäljning. 
Lyckan var gjord, nu kunde barnen surfa på vågorna!
Klart jag testa också! Inga jättevågor men kom man bara på vågen i rätt ögonblick så fick man sig en åktur! Har sen sett på nätet att det är ännu bättre om man har simfötter också.

Lekplats Havtyren

Ovanför den närmsta stranden till Liseleje finns naturlekplatsen Havtyren. En massa grejer runt om i lövskog som skuggar skönt när det blir för varmt. Här finns också bord och bänkar till medhavda matsäcken.

Skyltar som förbjuder, eller kanske varnar de för snoriga hundar?! Bra är det iallafall.

 En av massor av cykelvägar jag hittade. Det är inte så backigt i landskapet så man kommer fort fram med cykel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar