11 augusti 2013

Ett tekniskt underverk!

Har handlat många grejer på Getout i Bodafors genom åren bl.a. tält, ryggsäckar, kläder, småprylar för vandring och frystorkad mat.
Och nu ska det läggas ner!
Anade ugglor i mossen när det blev "samgående" med Outnorth för ca, ett år sen. Nu är det utförsäljning på allt så jag åkte dit utan att ha någon köplista.

Jo jag hittar lite grejer bland annat tältlina som jag behöver byta ut ett par på tältet.

Vidare köpte jag en 1 liters kastrull från Primus som väger endast 138 gram och gjord av titan.En liten gasbrännare från Optimus av modellen Crux fyndade jag också. En sån man skruvar direkt på gasbehållaren när man använder den. Jag har alltid kört med spritbrännare förut så nu har jag ett bra alternativ med gas också.


 Brännaren är vikbar och får plats i inbuktningen på undersidan av en gasbehållare. Väger 83 gram. Smidig liten grej!


När jag kollade lite noggrannare hemma på den kan jag inte fatta hur gasen ska kunna komma upp till brännaren på överdelen eftersom det inte finns något rör eller liknande som gasen kan gå i från gasbehållaren. Nu har jag ingen gas hemma, den var slutsåld så jag har inte kunnat prova den heller. Får sån lust att plocka isär den i minsta detalj för att se hur den ska funka. 
På Optimus hemsida står det att den är ett tekniskt underverk, tror jag det! Om det inte vore för det kan den ju aldrig funka.
Får väl låna lite gas av en kompis när han kommit hem från sin vandring och testköra.


 Köpte också ett stöd att sätta under gasbehållaren så att köket står stadigt när man använder det. Alla grejerna får rum i kastrullen så det tar liten plats.

I fortsättningen så får man väl handla på nätet nu när närmsta friluftsbutik ligger så långt bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar