23 augusti 2013

Visst finns det lingon!

Ålderstecknen kommer allt mer känner jag. Nu har jag plockat lingon, en verksamhet jag aldrig skulle få för mig för några år sen.

-Det är dåligt med lingon i år, eller -Det finns inga! Jo det gör det, det handlar bara om att hitta dom.
Var är dom då? Har man inga gamla lingonstället att besöka så får man hitta nya lingonställen.

Bärplockare från Hooked On Nature
Man går helt enkelt rätt ut i skogen och sonderar terrängen. Tro att det räcker med att stanna bilen och glo ner i ett dike för att hitta dom, nä det funkar inte.
Ett bra sätt att hitta ställen är att ta på sig löparskorna och ut å springa i skogen, man hinner kolla över ganska stora ytor på en halvtimma - trekvart. Jag har hittat flera ställen på det sättet. Men man måste kunna känna igen lingonris på tio - femton meters håll i löparfart för att ha framgång.

Bra att ta med barnen från början så dom får träna
Vi var tre pers ute i skogen, Jag plockade, en annan plockade något också men hade mest för sig en massa annat, bla. ställa till med full kalabalik genom att sitta på knä och med händerna böka upp ett myrbo med pissmyror. Efter ha klätt av vederbörande och borstat av alla myror lugnade det ner sig och jag kunde fortsätta att plocka. Den tredje låg i vagnen och bara njöt av det fina vädret.

Mountain buggys Urban Jungle syskonvagn funkar bra i terräng
Det viktigaste att tänka på när man köper barnvagn är att den är lättstyrd och att det är stora hjul runt om annars funkar det inte bra när man kommer ut i skogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar