11 maj 2014

Hjälp med tung packning

Vid varje fjällvandring kommer jag förr eller senare till den punkt då man börjar tänka på hur ska få mindre vikt att bära på. Det börjar att kännas tungt alltså! Hur ska det kunna bli lättare att bära? Om man jämför min första vandring med fullpackning och mina senaste så har vikten minskat med flera kilo, men ändå så tycker jag att det kan bli tungt ibland.

Hjälpen att minska dessa kilo har varit främst att lista min utrustning. Efter vandringens hemkomst så gör jag en utvärdering på all utrustning jag haft och ställer mig frågan: Behövdes det/den här? Finns det andra alternativ?
Senare har jag lagt till vikten på varje sak på min utrustningslista så man kan få en koll på hur mycket det kommer att väga.
När jag har behövt uppdatera (köpa nytt) utrustningen så har jag skaffat det som vägt mindre än det gamla.

Nu har jag hittat något på webben som heter GearGrams där man lägger in all sin utrustning på en lista. Man kan sedan välja ut den utrustning som är aktuellt att använda vid varje tillfälle genom att klicka och dra. Programmet räknar ut den sammanlagda vikten per automatik. Det går att göra listan i PDF-format och sedan skriva ut den och använda den som checklista. GearGrams har funnits ett tag, på tiden att jag upptäckte det!

Här har jag börjat skriva in. Det finns en instruktionsvideo på hur det funkar. Det är enkelt att förstå tycker jag.
Här är GearGrams

Skippa onödiga prylar på fjällvandringen

Läs om vad behöver man ha med sig på en fjällvandring: Utrustningslista fjällvandring

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar