29 mars 2014

Test i vårvärme

Vårvärmen har kommit och jag fick idén att prova min nya gasbrännare. Jag tog med några som ville komma ut lite. Väl ute i skogen kom jag på att jag glömt ta med fotstödet att sätta på gastuben så att det står stadigare. När det sen var dags att köra igång köket så märkte jag att jag glömt vindskyddet också. 

Det fick gå utan, gasen var ju med. Tog tändstålet och tände på. Det låter förvånansvärt mycket när gasen brinner till skillnad från när man använder spritkök som är precis tyst. 

Gjorde varm choklad som vi var sugna på
Brännaren är en Optimus Crux och kastrullen är från Primus, båda två "gamla" svenska märken. Det funkade mycket bra, effekten var bra även utan vindskydd men så var det ju nästan vindstilla.

 Sen var det bara att avnjuta drycken. Vi var två som drack chokladmjölk och en nöjde sig med välling.

Efter att lapat sol en stund rullade vi hemåt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar