13 juli 2014

Hittat verkstad till tältet

Mitt Hilleberg tält fick en del blessyrer efter förra årets fjällvandring då det var ute på en flygtur (Läs mer).
Har kollat på hur jag ska få det fixat. Hillebergs verkstäder befinner sig inte i Sverige och det är väl inte ett problem i sig men det är att jag skulle vilja prata med dem om hur man lagar det och det ungefärliga priset. Jag är ju endast svensktalande.

I mitt arbete passerade jag nyligen en tidigare kund där jag fixade till en skada för tre år sen och han har en läderverkstad. Han fixade då till dragkedjan på en av mina ryggsäckar med mycket gott resultat. Nu passade jag på att lämna in en annan äldre rygga som dragkedjan strulat på och frågade då samtidigt om vad han trodde om att fixa till tältet. Svaret kom direkt: Ta hit det så lagar jag det!

Det var mer än jag vågat hoppas på. Men hade jag haft bättre minne så borde jag väl kommit ihåg att han arbetat med just sånt längre tillbaka.

Jag hade markerat ut var skadorna var med vit krita. Det visade sig att han hade likadan tältduk på lager som är till Hilleberg.

Jag blev förevisad i verkstaden på alla möjliga maskiner. Olika sorters symaskiner för olika ändamål.

 Symaskiner för olika material och tjocklekar.


Näshults läderverkstad ligger utanför Vetlanda och han kan fixa allt möjligt men poängterar att det är i mån om tid. Ring först.

Uppdatering: Hilleberg har fortfarande verkstad på Frösön även om det inget står om det på deras webbsida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar