21 juli 2014

Plötsligt händer det!

Plötsligt händer det att någon frågar om jag ska med och sova i vindskydd. Det är kväll på Willys då jag träffar på en av dom påhittigare jag känner, vi snackar och plötsligt säger han ska du med och sova i vindskydd i natt?  -Det är en kompis och jag vi ska ut med ett varsitt av våra barn. Eftersom jag har en förstående hustru kunde jag komma iväg i all hast. Väl hemma hade jag ungefär en kvart på mig att plocka ihop lite utrustning som kan tänkas behövas innan jag blev hämtad.

Vindskyddet visar sig vara ett gammalt stockhus. Med en filt för öppningen försvårar det för myggen att komma in.

Det var en riktigt varm kväll, perfekt för att sitta och se solnedgången. Solen speglade sig i Emån som rinner intill.

Så blev det dags för dom små att sova.
När barnen somnat skulle vi tända grillen. Två av oss hade med tändstål och självklart skulle dessa användas till att tända grillen. Det blev inte så enkelt, medan vi kämpar så gnistorna hoppar runt i olika sorters tänden vi hittat kom en av danskarna som tältade ett stycke ifrån oss.Tydligen hade han iakttagit vår kamp för att göra upp eld för han kom med en tändsticksask som han ville låna ut. Vi sa att vi tränade överlevnad, han hade inte fattat att det var fanatiker som försökte göra upp eld. Vi fick gnistra på en stund till innan det äntligen tog sig.

Dags även för mig att sova.

Strålande väder på morgonen. Jag var uppe först, inte för att jag är morgonpigg utan för att min förkylning gjort mig helt igentäppt. Kokade lite varmt att dricka till frukost.

 När dom andra kom upp matade vi småfisk som det fanns gott om intill kanotbryggan.

Sen blev det frukost med gående bord.

Lite gitarr blev det också före hemfärd.

Ingen längre utflykt och inte lång tid men ändå en mycket kul grej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar