7 januari 2015

Grillning mitt i vintern

Vad man förknippar med ordet grillning är ju olika. Min känsla är att vad "svensson" menar med att grilla är att sitta på altanen en sommarkväll med en grill och lägga på några köttbitar. Att ge sig ut mitt i vintern och grilla är inte vanligt men en kul grej att göra.
Här kommer lite idéer och tips på vad man kan hitta på en vinterdag. 
Vi tog oss till en badplats vid en sjö med fin skridskois. Här fanns en iordninggjord grillplats som vi gjorde upp eld på.

grillning öppen eld
Ett grillhalster är mångsidigt vid grillning, det funkar till det mesta. Inget heller som ramlar ner i elden. Går att grilla mycket samtidigt, bra om man har småbarn med som inte kan grilla själva.. 

grilla falukorv
Vad man grillar för slags korv är olika i vårt avlånga land har jag förstått och även vad man har för tillbehör. Falukorv är nog lika vanligt norrut som det är ovanligt söderut.

Tunnbröd att rulla runt grillkorven istället för vanligt korvbröd som omväxling. Lägg eventuell ketchup och senap i brödet.

Pinnbröd
Vi gjorde pinnbröd också, en del förberedelser hemma med degen men jag fick hjälp av andra som fixat det. Rulla inte degen för tjockt på pinnen och grilla inte med för hög värme. Skulle brödet ändå bli svart kan man skrapa bort det med en kniv.

När man grillat pinnbrödet så kan man lägga på smör på brödet och sedan strö en blandning av kanel och socker, och vips så har man en kanelbulle!
Visst blir du sugen på att testa?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar