23 januari 2015

Muurikka + älgskav = mums

Bästa julklappen kom från min arbetsgivare. En papperslapp med en hälsning från Ingvar Kamprad. Inte nog med det, på pappret fanns olika grejer man kunde välja mellan. Jag valde muurikkan, ja stekhäll stod det. Det är väl en kopia på det kända märket från Finland.

För att testa stekhällen så måste man förstås ut i vildmarken. Fyrhjulingen fick återigen hjälpa oss med det.

Älgskav
Istället för att skjuta någon älg så hittade vi älgskav i frysdisken på Willys. Det här är riktigt gott! Är du jägare så gör du förstås egen.

Eld med tändstål
Det följde med ett eldstål med Muurikkan som det stod Biltema på förpackningen. Efter en stunds gnistrande i nävern så blev det eld. Funkade över förväntan.


Ovanför trädgänsen? Inte riktigt, men vi hittade ett berg i alla fall som fick motsvara ett fjäll.

När det blivit glöd så var det dags att bränna in järnet med matolja eftersom det var nytt. Annars är det risk att det bränner fast så fort man lägger på grillmaten.

Bara att lägga på kött och steka på. Jag kom på att inte ha värsta fräsen under pannan för då blir det lätt bränt och att matoljan tar eld.

Så har vi kommit till tillbehören, det är inte ketchup och senap jag menar utan grönsaker och god dressing. Vi använde pitabröd som vi sedan lade i kött och grönsaker i. Sen var festen igång!

Grilla marshmallows
Eftersom det var fredag avslutade vi med att grilla marshmallows som fredagsmys. Det gäller att grilla ytterst försiktigt annars blir det både svart och äckligt. Bäst är när marshmallowsen är ljust ljust brun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar