28 maj 2015

Clarityn mot mygg

Dom här myggen dyker ju upp varje vår och finns sedan mycket eller lite beroende på hur blöt sommaren blir. Det är väl att det finns myggmedel att smörja på. Har man väl fått myggbett så brukar det klia som mest just när man ska sova. Nu har jag dock upptäckt ett dundermedel mot det, Clarityn! Tar man en tablett så dröjer det inte länge förrän kliandet försvinner.
Jag använde Clarityn på senaste fjällvandringen och efter jag ätit det försvann inte bara kliandet utan det verkade som om myggen inte gillade mig längre. Men det var nog mest inbillning, istället var det nog att jag inte lade märke till att jag fick nya bett just på grund av att det inte kliade längre.

Loratadin = Antihistaminer

Det som gör att det sluta klia är de antihistamer som finns i loratadin och verkar mot allergiska reaktioner. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar