13 juni 2015

Orättvist fiske

Samma tid på året, samma sjö, samma båt, samma väder, samma gäng, samma... allting.
Säkerhetsmedvetna som vi är hade vi alla flytväst. Förr använde jag aldrig flytväst när jag var ute med båt och fiskade, men då hade jag något annat som jag nu saknar nämligen ungdomligt självförtroende!

Vi rodde ut till samma ställe som förra året för att kasta, här fick vi abborrar då. Alla var uppåt av förväntan.

Efter mycket kastande och dragbyte fick jag upp den här stackaren.

Vi gav upp, hungern började istället driva oss till samma halvö som förra året för att grilla korv.

Gjorde upp eld med tändstål, näver och lite annat hokus pokus.

Medan vi väntar på grillglöd metade vi med den beprövade maskmetoden.

Först blev det en mört, sen fick jag den minsta abborre jag någonsin dragit upp. Här var det inte samma som förra året för då fick jag den största abborren jag någonsin dragit upp.

Om det var en skönt väder? Jodå, det var jätteskönt!

Till sist slappa vi i en totalt myggfri underbar kväll.
På tillbakavägen blev det en liten gädda också, vi satte tillbaka den på tillväxt. Det som inte alls blev samma som förra året var den totala orättvisa där en person fick dra upp fiskarna och de andra inte fick något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar