13 oktober 2015

Regnbågsfiske i Abborragölen

En kall morgon med minusgrader och vi skulle testa lyckan efter regnbåge i en göl utanför Eksjö.
Själv har jag ingen direkt erfarenhet av detta men jag var med ett par experter på det.

Solen hade precis gått upp och vi var riktigt sugna på att dra upp fina fiskar.

Enkelt att köpa fiskekort med flera alternativ, vi köpte på värdshuset som ligger en liten bit bort. Annars är det möjligt att köpa via mobilen på plats enkelt med QR-koden, funkar dygnet runt. Sånt här borde fler fiskeklubbar -föreningar använda sig, jag tror fler skulle fiska och fler skulle definitivt köpa fiskekort.

När jag kommit i position för fiske hade solen gått i moln. Men det var precis vindstilla, det ångade lite från vattnet. Man kunde se lite vak här och var. Vi körde med spinnfiske alla tre.

Runt om gölen fanns många korta bryggor att fiska ifrån. Det är en hel del träd runt gölen där man lätt kan fastna med krokar och linor.

Efter att ha fiskat ett par timmar kommer det en vit pickup vid parkeringen och börjar lasta av något i vattnet. Klart vi blev glada när vi insåg att det var nya fiskar som släpptes i!

En grillplats finns vid parkeringen så där fixade vi till lunchen.

Det blev inte ett hugg så mina kompisar bytte om till flugfiske, Det var trögt det också, Det verkade som regnbågen inte vara sugen på nåt. Helt plötsligt börjar det plaska och jag tittar bortåt så ser jag att en av dem har fisk på. Det var bara en kort stund innan det släppte.

Själv har jag inte den utrustningen för flugfiske (än). Solen kom fram och det var fortfarande nästan vindstilla. Det var alltjämt lite vak här och där. Jag testade alla drag jag hade, även dom jag inte riktigt trodde på. Men allt var helt ointressant för fisken.

Vid tiden som vi tänkt för hemfärd böjde sig min kompis spö väldigt mycket, det här var sista chansen att få något med sig hem! Fisken kämpade på bra och gjorde rusningar åt olika håll. Det var definitivt ingen minifisk. Risk för linbrott eller att tappa den om den var dåligt krokad.

 Efter ca. tio minuter gick det lugnare till och det gick att få fisken nära bryggan.

Det var som väntat en regnbåge! Även om det bara var en av oss som fick fisk så kunde vi andra ändå svara ja på frågan om vi fick något.

Flugan som regnbågen tog på, tips om du ska dit och pröva lyckan.


2,1 kilo, det går ju att föda en hel familj på!
Trots mitt egna dåliga resultat så är jag inte på något sätt emot att testa fler gånger. Men då blir det att fiska eftermiddag - kväll i stället.

2 kommentarer:

  1. Tack Ola för fina bilder och din berättelse! Fisket gick inte alls bra under några (läs många) timmar men slutade kanonbra. När ska vi fiska igen? 😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det vore ju kul att komma ut igen! Vi får lägga upp en plan.

      Radera