21 januari 2016

Försök med mörtstuga

Desperata situationer ger desperata handlingar! Planerar åter igen att angla i helgen men det är stor brist på mört. Inte i sjöarna men som upptagen betesfisk så är det svårt att få tag på. Det är uppenbarligen en enorm efterfrågan just nu.

Mörtstuga
Idag la jag i min mörtstuga i hopp om att det ska hinna bli några mörtar tills på lördag. Har aldrig haft någon mörtstuga i denna sjön förut och min tidigare erfarenhet i andra vatten är rätt så dålig. Det vanliga är att det är en hel del försök innan man hittar ett bra ställe.

Beta mörtstuga
Jag har kokat ihop en gröt med ingredienser jag googlat mig till. Mest havregryn, sen en del linfrö och vaniljsocker. Sen tryckte jag fast den tjocka gröten i ingångs-strutarna.

Mörtstuga
 Sen var det bara att sänka ner stugan försiktigt så inte grötblandningen lossnade.

Efter det strödde jag lite havregryn på vattnet som sen sakta sjönk mot botten för att om möjligt locka ännu fler mörtar dit.

I morgon blir det att vittja och kanske har det blivit några!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar