17 januari 2016

Angelfisket som blev av

Det var en del hinder att jobba bort denna gång innan det kunde bli angelfiske. Första problemet, ingen bil att ta sig dit med. Måste få tag på någon bilburen person som också vill ut och angla. Efter att skickat frågan i närområdet utan napp så messar jag frågan i allt vidare område. Det gav resultat! Problem två, få tag i mört, vanligtvis inte några större svårigheter. Vi ringde runt till alla tänkbara men alla hade slutsålt. Till och med Dahl hade slut men skulle vittja senare på kvällen, och visst då blev napp där.

Riggning för angelfiske
Vi är ute på isen innan gryningen och börjar sätta ut angeldonen. När ljuset kommer blir det aktivitet på fisken och då vill man ha angeldonen riggade och klara. Vi satte ut 15 stycken.

Det var runt 10 - 12 minus på morgonen. Vi gjorde upp en eld att värma händerna på.

Angelfiske
Ljuset kom men det var helt dött ett par timmar. Då hade vi börjat fråga oss vad det var för fel när det plötsligt hände något. På ett av de angeldon som stod närmast kanten fick vi upp den här ynkliga gäddan som nu glatt simmar vidare.

Växlande molnighet var väderprognosen, Visst växlade det med moln men några luckor i molntäcket blev det inte.

En av de bästa grejerna med att angla förutom att få fisk är att sitta vid elden och fixa käk. Med en stekhäll så kan man variera sig mycket mer.

Vi fick en gädda till av lite större storlek. Lyckades dokumentera det rätt så väl på film.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar