20 juli 2016

Förberedelser inför vandring

Då är förberedelserna och packandet så gott som klart inför årets fjällvandring. I morgon bär det iväg till Jotunheimen nationalpark i Norge.

Den stora förändringen när det gäller utrustningen är att jag kommer att använda gaskök istället för spritkök. Det blir en liten viktminskning, men den stora skillnaden är att gasköket kommer att ta mindre plats i och med att bränslet får plats i kastrullen tillsammans med de andra grejerna.

Andra förberedelser är att kolla vilken mat och hur mycket som skall med och är att handla in den. Klippa sig, mer praktisk att ha lite kortare hår. Ladda kamerabatterier, mm.

Bild från tidigare besök i Jotunheimen
Naturligtvis har jag tränat en del också, förutom att gå så har det varit löpning och cykling.
Sen jag gifte mig för fem år sen har något hänt med min kropp. Jag vet inte exakt men det är nog en ökning på tio kilo. Om det har just med giftermålet att göra är inte vetenskapligt bevisat, men det är i alla fall en teori jag har.


En sak jag reflekterat över den senaste tiden är hur mycket vikten jag minskat på packningen gör egentligen för hur mycket man orkar gå på en dag. Viktminskningen på packningen är ungefär bara en tredjedel vad jag gått upp i vikt. En kompis säger att varje kilo övervikt gör tre sekunder per kilometer vid löpning. Alltså mina tio kilo extra gör tillsammans 30 sekunder på en kilometer vid samma träning. Nu är det inte löpning det handlar om men de här extra kilona måste ju ha betydelse vid vandring också.
Det är nog idé att hålla nere sin kroppsvikt av flera anledningar.

Vikten på årets utrustning hamnade på lite över 10 kilo förutom mat.

Öppna ny sida med packlistan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar