25 mars 2018

Vi testar Orsa Grönklitt

Det blev en tur till Dalarna för skidåkning några dagar för att maxa vintern.

Vi testar Orsa Grönklitt
I vanlig ordning körde vi lågbudget varianten rakt igenom. Bodde enkelt på vandrarhem med toalett och dusch i korridor. Med självhushåll blev maten till samma pris som om vi vore hemma.

Här finns Orsa rovdjurspark

Här finns Orsa rovdjurspark

Orsa rovdjurspark ligger precis bredvid skidanläggningen, Ibland kunde man se vargar från stolsliften. På så sätt sparade vi in inträdet dit! Annars är det öppet även på vintern.

Barnvänlig åkning

Orsa Grönklitt är mycket familjevänligt också med små barn. De små nybörjarna kunde åka på bandet upp. Skidskola finns också att sätta barnen i om man tröttnar på att vara pedagog själv.

För liftträning fanns en liftkarusell att träna i, klarar man åka minst fem varv så är man redo för knappliften sen.

Perfekt åkning (för barn)

När vi var där var åkförhållandena riktigt bra, mycket snö och kallt väder höll backarna hela dagen utan att bli uppåkta. Det finns nedfarter i nästan alla väderstreck och gott om backar att välja mellan. Ett par opistade nerfarter finns men någon riktig funpark saknas, det finns iallafall ett par grejer att raila på för den som är sugen. Finns ett par nedfarter med djurfigurer och jätteblåbär som pratar, ja det är för barn då i första hand!
Några värstingbackar finns dock inte så är du fullblodsåkare utan barn så se dig efter något annat.

Grillstället

Den givna samlingsplatsen att hänga i nedanför liftarna med bänkar, bord och grill, hit kan man ta sig enkelt också från längdskidspåren. Perfekt ställe att dricka varm choklad och att grilla på.

Återbesök Orsa Grönklitt?

Gärna, mycket bra och välskött anläggning som passar bra för barnfamiljen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar