13 februari 2014

Första isfisket

Har inväntat tillfälle för angelfiske och i helgen blev det. Planerade för lördagen men tvekade på fredagen för att det skulle bli regn. På lördag eftermiddag ångrade jag mig att jag inte åkt ut så då bestämde jag mig att göra det nästa dag. När det blir tillfälle nästa gång är det inte säkert det finns is som håller.
Köpte mört på kvällen och fick då höra om några som fått 18 gäddor på Hjärtasjön.

Klev upp 5.20 och åkte iväg medan jag tänkte på dom 18 gäddorna, det blir nog riktigt bra fiske idag.
Flyttade över alla fiskegrejena till fyrhjulingen och tog mig ner sista biten genom skogen i snöblandat regn. Isen var helt snöfri och såphal. Tog fram mina broddar ur fiskelådan, dom har jag nog inte behövt använda de senaste tio åren.

Härligt väder på morgonen!
 Jag satte ut 16 angeldon, det tog en stund eftersom jag var själv. Helt igenmulet och ingen snö gjorde att jag hann nästan sätta ut alla angeldon innan det var någorlunda ljust.

Det var ganska dött i början, smågäddor eller kanske abborre som försökte ta mörten, men var inte tillräckligt starka för att få av linan av sprötet.

Vid niotiden kom iallafall första riktiga fälle och den gäddan kom upp på isen också. 

Klar-is under angelfiske
 Isen var nästan helt klar så man såg fisken genom isen när man drog in den.

Ett besök fick jag också, under den tiden fick jag upp fyra små gäddor som sedan fick simma vidare. När besöket var över var också huggen över.

Det blev uppehållsväder det sista men någon mer fisk blev det inte så det där med 18 gäddor kan man ju fortsätta drömma om....

Polaris Trail Boss Packad för hemfärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar