12 november 2015

Test sovsäck och gasolkök från Biltema

Har haft en sovsäck och ett gasolkök (camping modell) ute på testning några månader. Nu har jag fått in grejerna på grund av att användarna åkt tillbaka till Rumänien.

Biltemas sovsäck

Biltema har två syntetsovsäckar att välja mellan förutom barnmodell och sovtäcke. Modellerna har inget namn utan båda heter just sovsäck. Just den här sovsäcken har en komforttemperatur på +4 och extremtemperatur på -5. En rätt så rymlig säck som har måtten 230 X 80 X 50 cm. Den är tung med sina 1,7 kilo, men vikten har ingen egentlig betydelse mer än om man ska ha den på vandring.

Biltemas sovsäck
Testaren för den här sovsäcken, en man, har använt den i nio veckor varje natt och då sovit i en ouppvärmd husvagn. Den har varit varm att sova i, även när utomhustemperaturen varit flera minusgrader.

Biltemas sovsäck
Hur har sovsäcken klarat sig kvalitetsmässigt under den här tiden? Det syns väl att den är använd men den har hållit ihop förutom att tyget spruckit 4-5 cm vid sömmen till dragkedjan. Själva dragkedjan fungerar som den ska. När skadan uppstått och hur kan jag bara spekulera i. Tyget fastnat i dragkedjan, testaren har haft våldsamma mardrömmar eller bara slitage efter intensiv användning?

Biltemas gasolkök

Biltemas gasolkök
Biltemas gasolkök på 2,9 kw med tillhörande väska i hårdplast. Smidigt att bära med sig och skyddad vid förvaring. På det här köket är det inga problem att använda vanliga kastruller eller gjutjärnsstekpanna. Passar ha med sig till sommarstugan, i husvagnen eller plocka fram hemma vid strömavbrott.
Detta gasolkök har använts dagligen under elva veckor. Det ger bra effekt vid kokning och det är enkelt att justera effekten vid stekning. Vid lägre temperatur har effekten sjunkit allt eftersom. Det är så gas fungerar, men man kan ha gasbehållaren i innerfickan för att värma upp den innan man använder den när tempen är runt +5 och neråt.

Biltemas gasolkök
Gasolköket drivs med gasbehållare som Biltema säljer. Enkelt byta behållare, öppna locket och plocka ur den gamla, sätt den nya på plats.

Biltemas gasolkök
Köket tänds automatiskt med piezo-tändare genom att vrida gasreglaget till max och då kommer gnistan som tänder.

Hur har gasolköket klarat sig kvalitetsmässigt under den här tiden? Visst syns det att det är använt men det är endast på grund av stekrester som bränt fast. Inget har gått sönder eller börjat glappa, allt fungerar som när det var nytt. Även piezo-tändningen fungerar fortfarande utmärkt vilket jag annars har förstått av andra som använder gaskök (vilka gaskök som helst) med piezo-tändning så händer det att den slutar fungera efter ett tag.

Vilka av Biltemas produkter kan användas vid fjällvandring?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar