27 januari 2019

Angel vs ismete, vad ger mest fångst?

Vilken fiskemetod ger flest hugg, traditionell angel eller ismete? Nu har det gjorts ett test, helt ovetenskapligt sådant men ändå intressant.
Angelfiske vs ismete

Vad blev resultatet då?

 Ungefär samma antal fiskeredskap av varje sort. Ismetespöna var placerade i en grupp för sig och ett stycke ifrån stod angeldonen. Alla använde mört som betesfisk i snarlik storlek. På ismetet var förstås trekrok och angeldonen hade traditionell angelkrok.

Kallt på morgonen

Ismetefiskarna använde T-sprit som antifrysmedel, till angeldonen körde jag raklödder. Båda sätten funkar bra.

Första gäddan på ismete!

Första gäddan kom på morgonen, ismetefiskarna fick upp en på knappt två kilo. Efter en stund fick vi fälle på angel men tappade gäddan. Bara några minuter senare blir det fälle på angeldonet bredvid och då får vi upp en gädda på 2.5 kilo. Min gissning är att det var samma fisk.  
Efter det hände ingenting mer varken på morgonen eller förmiddagen.

Linbrott

Det blev grillning och annat på menyn. Gött att ha en eld att värma sig på. 
Någon gång mitt på dagen fick ismetefiskarna hugg och alla rusar dit, äntligen hände det något! Det var något större på kroken och efter en stund kom gäddans huvud upp ur hålet, Sen försvann den lika fort, linan gick av!
En stund före två lämnade jag sjön utan någon mer fångst, ismetefiskarna däremot var kvar. Fick rapport senare om att de fått en sex kilosgädda.

Överlag var det inget vidare fiske, varken med angel eller ismete. Men vadå, fiskar ju inte för överlevnad precis. Trevligt att vara ute och dricka chockladmjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar