14 september 2019

Test, sova i hängmatta, hammock

Nu har jag gjort det, sovit en natt i hängmatta. Alltså inte bara legat i den utan sovit också!
Under kräftfisket blev det ett perfekt tillfälle att testa denna hängmatta eller det engelska namnet hammock som den ofta kallas. Ovanför spände jag en presenning, och den här modellen kallas oftast för tarp. Ska man söka på nätet efter det här så googla hammock och tarp så får man bäst sökresultat.

Hängmatta eller det engelska namnet hammock som den ofta kallas.
Kostnaden för tarpen och hammocken får man säga var minimal då jag köpte den på en viss portal på nätet med asiatiska varor, ja kinesiska då.

Skulle hammocken hålla?

Jag hade tidigare testat att ligga i den hemma, frågan var ju då om hammocken skulle hålla första gången jag la mig i den. Det gjorde den, sen var det att pröva att komma i och ur den, lägga sig ner utan att den snurrar. Inga problem alls, bara man fått upp den på en höjd som passar ens benlängd när man sitter i den.

Två stålbågar i vardera ände håller upp myggnätet. Med en dragkedja mellan hammocken och myggnätet öppnar och stänger man smidigt. Ett tunt liggunderlag använde jag för att minimera kylan underifrån. Någon markkyla känner man ju inte av men sovsäckens isoleringsförmåga på undersidan blir minimal då man trycker ihop fyllningen mot hammocken. Kudde behövs inte, huvudet kommer upp ändå.

Kan man verkligen sova i en hängmatta?

Hur funkade det att sova då? Funkade bra förutom att man måste ligga på rygg hela tiden. Jag snurrar vanligtvis en del när jag sover. Hur det funkar i oväder återstår att se. Den här natten var det helt vindstilla och inget regn.

Tarpen och hammocken packade i sina respektive påsar, tar inte stor plats. Stålbågarna som håller upp myggnätet går att snurra ihop så det går att klämma in dem i påsen.

Passade på att elda och fixa mat medan vi väntade på mörkret och att det skulle bli dags att sova.

I gryningen var det dags att vittja burarna, stämningen var magisk... Och fisket var bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar