7 juli 2022

Tvätta kläderna på fjällvandringen

 Tvätta kläderna på fjället enkelt med denna metod under vandringen. Du kommer minska risken för skavsår och annat obehag. Den här metoden är effektivt utan tvättmedel, med minimal miljöpåverkan och liten ansträngning. 


Tvätta kläderna på fjällvandringen

Mindre vikt på fjällvandringen

Dessutom är det inget extra du behöver förbereda inför vandringen, det tar ingen extra plats eller ger någon vikt. Tvärtom faktiskt, det behövs färre ombyte att ta med. Förstås intressant om du är lättpackare, helt perfekt om du är UL- (ultralight) vandrare. 

Detta handlar bara om kunskap, och som någon sa, den är inte tung att bära.
En sak till, det bästa av allt kanske? Det är gratis!

Kom igång och fjällvandra fräscht!


Friluftslivet verkar vara en sådant tillfälle där många inte tvättar varken kläderna eller sig själv förrän man kommer tillbaka hem igen. Inga större problem om det handlar om ett par dar, men när det börjar närma sig en vecka eller mer så blir det gärna ofräscht både för sig själv och andra. 


De flesta nu levande generationer i Sverige är uppväxta med tillgång till tvättmaskin. När vi hamnar i en situation där vi behöver tvätta våra kläder och då inte har möjlighet att använda tvättmaskin till det blir många helt ställda. Men det går ju bara inte tvätta nu! 

Handtvätta på resan

Miljoner (kanske miljarder) människor lever sitt vardagliga liv utan tillgång till tvättmaskin och håller ändå sina kläder rena. De handtvättar helt enkelt. Har man tillgång till en balja att tvätta i så kan man använda vanligt tvättpulver som vi har till tvättmaskinen. Finns också flytande tvättmedel för handtvätt av kläder. Annars är tvättvålen mycket praktisk, den fungerar om man bara har vatten och är mycket passande att använda på resan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar